Uncategorized

5 prednosti električnih pastira

Životinje na pašnjacima uvijek trebaju biti zaštićene, a tradicionalne drvene ograde i kamere služe isključivo za kontrolu kretanja i nadzor te potpunosti nezadovoljavanju potrebe poljoprivrednika. Iz tog razloga danas se koriste električni pastiri koji predstavljaju puno bolje rješenje kod sprječavanja napada divljači.

Osim učinkovitog sprječavanja napada divljih životinja električne ograde imaju još neke prednosti u odnosu na tradicionalne oblike zaštite.

Niska cijena
Za postavljanje se koristi  puno manje materijala, što ih u konačnici čini do 40% jeftinijima. Također za napajanje se mogu koristi solari paneli kako bi se dodatno uštedjelo na struji.

Jednostavnost i brzina
Ne morate biti profesionalac niti električar kako bi postavili električnu ogradu. Zbog svog lakih stupića i malog broja dijelova, vrlo je jednostavna za postavljenje. Prateći upute u par sati moguće je postaviti cijelu ogradu. 

Dugotrajnost
Električni pastiri blagim strujnim podražajem odbijaju nalete životinja na ogradu čime se produžuje vijek trajanja iste.

Jednostavno održavanje
Nakon što je ograda postavljena i životinje istrenirane, osim dnevnog provjeravanja voltaže nemate drugog posla oko održavanja električnog pastira.

Mobilnost
Električni pastiri su potpuno prenosivi. Na velikim mliječnim farmama ograda se nekad pomiče i do 3 puta dnevno.